...valmistauduin henkisesti aloittamaan lähihoitajaopinnot.

Olin kyseisenä keväänä hakenut sosionomikoulutukseen, enkä päässyt. Ystäväni heitti ajatuksen, mikset opiskelisi lähihoitajaksi? Halusin työskennellä ohjaajana tai vastaavana, erityisesti päihdeongelmaisten parissa. Ja sitä voisi myös lähihoitajana tehdä. Niinpä sitten kyselin koululta onko paikkoja syksyllä alkaviin opintoihin...Sähköpostin lähetetyt- kansiota siivotessani löytyi postia jota lähetin opintosihteerille... Tässä pätkiä siitä: "Onko aikuispuolen alkavissa lähihoitajaopinnoissa vielä vapaita paikkoja Lahdessa?"     "Pääsin tutustumaan kurssin aikana vanhusten parissa tehtävään asukasohjaajan työhön kaksi kuukautta."     "Ja saman kurssin aikana myös Lahden kaupungin tukiasuntoihin. "     "Erityisesti tukiasunnoissa tehtävä työ ( useilla asukkailla päihdeongelma ) oli erittäin mielenkiintoista. Myös vanhusten kanssa tulin hyvin toimeen."     "Sosiaalialalla haluaisin....töitä tehdä ja kurssilla tulin vakuuttuneeksi että aikuisten parissa haluan jatkossa tehdä töitä, pääpaino mahdollisesti päihdepuolella."

Pääsin siis opiskelemaan, eikä kauheasti alkuperäinen ajatus suuntautumisestakaan ole muuttunut. Jouduin jossain vaiheessa tiivistämään hieman tahtia ( = vaihtamaan ryhmää ), jotta pääsin aloittamaan Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan. Myös hakijoita osaamisalaan oli alunperin reilummin, ja yksi opettaja vähän yritti "käännyttää" minua esim. vammaispuolelle. Sekin olisi ollut yksi hyvä vaihtoehto. Pidin kuitenkin pääni ( eikä hän kauhean vakavasti yrittänyt "estellä" ☺), ja niinpä osaamisala pääsi alkamaan. Sitä ennen kuitenkin oli pientä jännitystä, koska sairastimme mieheni kanssa molemmat kunnon keuhkoputken tulehduksen...ja näin perusopintojen viimeinen työssäoppiminen meni p******leen. Koska opintoni olivat edistyneet muutoin suunnitellusti, sain luvan hypätä osaamisalaan, vaikka perusopinnoista puuttui yksi työssäoppiminen ja kaksi näyttöä! Joitain puheluja siinä käytiin, ja kovin olin iloinen lopputuloksesta! Ja olen edelleen. Juuri oikean osaamisalan valitsin. Päihdepuolella teen syyskuussa näytön. Ja perusopintojen viimeinen näyttö on ensi viikolla Kotihoidossa. Talvellahan opettaja "heitti" minut psykiatrian akuutille osastolle, ja luotin hänen arvioonsa, ja siis suostuin menemään. Tykkäsin, ja siitähän poiki sitten kesätöitäkin. Hain ilmoituksen perusteella kuntoutusosastolle töihin, ja "suosituksia" osastonhoitaja soitti akuutilta osastolta ohjaajilta! ☺ ....kovasti tykkäsin kesätyöstä!!

Vielä viimeisiä rutistuksia olisi....ensi viikon näyttö ja tällä viikolla pitäisi saada kasaan päihdepaikan tutkintosuunnitelma. Ei vaikuta kauhean pahalta suunnitelmalta, vaan se aloittaminen! Aina yhtä vaikeaa........ Vaikka nämä pari vuotta ovat tuoneet paljon uutta, ja vähän kasvuakin... ☺ ...niin aloittaminen ei ole yhtään helpottunut. Viime tippaan menee tosi helposti edelleen :D :D ...niin, ja sitten sitä eksyy milloin mihinkin nettisivuille koneella ollessaan.....lukemaan blogeja, miettimään -jos ei omia- niin muiden hiusasioita...ja niistä lukemaan. Huoh!

Vähän niistä hiuksista.....Tarkoitus olisi kokeilla lähipiiriin kuuluvalle henkilölle Henna-glossausta! ...hennaustahan olen monta vuotta itse harrastanut pääasiassa. Välillä vähän kaupan värejä vaihteluksi. Henkilö ei kaipaa liian punaista, joten glossaus olisi hyvä vaihtoehto! Tietenkin ensin pieneen hiustupsuun kokeilu.....Tällä viikolla....

Aurinkoa odotellessa!

auringonkukka-normal.jpg