20190131_162934.jpg

Helmikuun toista viikonloppua elellään, ja sunnuntai-illansuu on käsillä. Näin vuorotyöläisenä kokonainen vapaa viikonloppu on hieman harvinaisempaa herkkua. Nyt juuri onkin meneillään useampi vapaa viikonloppu, vielä olisi ensi viikonloppunakin :). En tiedä muistaako listantekijä kerran mainittua "toivetta", että välillä voi olla kolmekin viikonloppua vapaana peräkkäin, vai mikä on syynä. Tällä kertaa kyseessä on yövuorojen jälkeinen aika, joka vähän tuppaa näkymään olemisessa mm katkonaisissa yöunissa, melatoniinin välttämättömyydessä, ja näyttää vaikuttavan tunteisiinkin :D . Näinä päivinä onkin hyvä ottaa rauhallisemmin. Jälleen viime syksystä lähtien olen kolmivuoroa tehnyt, ja yövuoroja tainnut olla lähes joka listassa, eli olen alkanut oikein hyvinkin tottumaan niihin. Olen kuitenkin tottumisesta huolimatta tullut siihen tulokseen, ettei minusta ole esimerkiksi yölistan tekijäksi. Se tarkoittaisi vapaiden kannalta edullisimmin ajateltuna 5-6 yötä putkeen kahdessa erässä, ja vapaita mukavasti väliin sekä loppuun. Nyt valvoin 4 yötä, ja se meni paremmin, kuin edellinen. 3 kpl on itselleni paras kyllä, näin ainakin tällä hetkellä asian koen. Muuten kyllä tuollainen lista kiinnostaisi tehdä, koska tällöin tulee hyvä katkos perustyöhön.

20190210_171939.jpg

Osittain jo tavaksikin muodostunut viherjuoman teko toteutui tänään. Teen sitä lähinnä kahdesta syystä; ravinteiden vuoksi, sekä "kasviksia helposti nautittavassa" muodossa. Annoksesta jonka teen, tulee 4-5 lasillista juomaa ja näin saan helpotuksen kasvisten pilkkomiseen muutamalla aterialla. En tee tiukimman kaavan mukaan juomaa, eli laitan myös hedelmiä, näin saan hyötyjä ilman ( minun mielestäni ) pahaa makua! :) Laitan seuraavia ainesosia: 1 omena, 1 avokado, jotain vihreää esim. lehtikaalia, kurkkua, persiljaa, salaattia ( näitä yhtä tai useampaa sen mukaan mitä kaapissa on ), purkillinen ananasta mehuineen, useimmiten sitruunamehua sekä vettä ja viherjauhetta. Lehtiselleriä joskus laitoin, pinaattikin passaa. Ehkä viherjuomalla on jonkinlainen nesteitä poistavakin vaikutus, ainakin uskottelen niin. Ja näin tuoreena kilpparivajistapauksena ( tai tuoreesti diagnosoituna: autoimmuunityreoidiitti ja subkliininen vajaatoiminta ) on ihan tervetullutta myös nesteiden liikkuminen nopeampaa. Nyt tehtyäni viherjuoman, puolisoni päätti ottaa riskin ja maistoi kulauksen ja totesi sen maistuvan banaanille :) ...ei paha, kertoo vain tämän kerran koostumuksesta ja lempeästä mausta. Itse melkein kaipaisin hieman enemmän terää. Mieluummin kuitenkin lempeän makuinen, kuin sellainen jota on vaikea saada alas. Näin käy esimerkiksi silloin, kun viherjauhetta tulee liikaa laitettua. Ei ole kauaakaan, kun niin kävi....

Vielä olisi iltaa jäljellä, ja luulenpa katsovani yhden jakson sarjaa. Hiljaisesta todistajasta ( Yle Areena ) on tullut uusi jakso, sekä Netflixistä katson parhaillaan Rajalla. Oishan tuolla mm lakanapyykkiäkin, jota voisi koneellisen pyörittää.

Päivän biisi: I will rise by Chris Tomlin.