Yritän perehtyä Eriksonin psykososiaaliseen kehitysteoriaan... Joskus sitä on opiskeltu jollain tasolla lastenohjaajakoulussa. Mutta siitä on aikaa ja ei kauhean syvällisesti käyty, sitäpaitsi pääpainohan oli lapsuudessa...

Syy perehtymiseen on tällä hetkellä se että perjantaina menen tekemään 65+ ikäiselle henkilölle haastattelua joka pääteemoja ovat mm. elämänkaari ja kehitystehtävät plus muita juttuja kuten kasvuoloja jne... Henkilön pitää olla joko eri etnisestä taustasta tai sitten jostakin alakulttuurista. Käy siis eri puolelta Suomea kotoisin oleva henkilö kuin mitä itse on. Haastattelen Hämeestä kotoisin olevaa henkilöä, koska omassa taustani on eri. Olen syntynyt Kymenlaaksossa, vanhemmat myöskin muualta kuin Hämeestä. Isovanhemmista 3/4 on karjalaisia. Joten ihan hyvällä syyllä voi sanoa että on erilainen tausta vaikka koulut olenkin käynyt Kanta-Hämeessä. 

Haastava; siinä sana joka haastattelun tekemistä kuvaa.. 
Haastattelu referoidaan ja sitä peilataan johonkin kehitysteoriaan. Lisäksi käytetään jotakin lähdettä. On aikaa nimittäin hieman tälläisten tehtävien tekemisestä :) ...ja ehkä haastavampi mitä aiemmin elämässä olen tehnyt.

Eriksonin teoriaan tutustutaan käsittääkseni ensi viikolla mutta kun nopeasti halusin käydä tehtävään käsiksi niin nyt on yksin yritettävä perehtyä :)
Eihän ne sinänsä kauhean monimutkaisia juttuja ole mutta pitää tässä tämän ja huomisen aikana kyllä ajatustyötä tehdä. Ja miettiä jotakin oleellisia kysymyksiä jotka lähtisivät aihetta avaamaan...