Nyt on maisemamaalauskurssi jo yli puolessa, tänään ja huomenna vielä klo 17-20.30. Kyllähän minä sitä uumoilin että innostus syttyisi, ja niin syttyikin, tosin vasta toisen kurssipäivän jälkeen illalla kun kotona maalailin vielä. Ensimmäisenä päivänä oli siis teoriaa, lauantaina lähdimme maastoon ja olimme siellä parisen tuntia tihkusateessa tekemässä luonnoksia. Minäkin jonkin luonnoksen sain aikaan, tosin itse aiheen etsimiseen käytin liikaa aikaa. Olisi siis ehtinyt luonnostella paremmin kun olisin vain heti päättänyt. Aikaa todella tarvitsinkin kun kuvan rajaus on ihan uutta mulle vielä..

Sitten itse maalaukseen. Minulla oli suunnitelma ja kun kurssilla oltiin niin ajattelin että opetellaan nyt "alkutekijöistä" oikein, eli mitä kannattaa ensin tehdä ja niin edelleen. Ja tästä johtuen koin olevani ihan alkaja ja nekin taidot mitä on niin valuivat kuin vesi hanhen selästä. Ajatuksissani siis! :) Ja lopputuloksena oli kolme eriväristä kaistaletta (jotka olivat tosin keskenään kivasti sointuvat) maalauspohjalla. Ja minä häpesin! Kun nimittäin kursseilla on tapana päivän päätteeksi laittaa keskeneräiset työt esille ja saa kertoa niistä jotakin ja opettaja myös jotakin kommentoi, ei siis kehu eikä hauku vaan sanoo jotain rakentavaa. Muilla oli jo vaikka mitä selkeää maisemaa ja mulla vain ne värikaistaleet.... Lähdin hiljaisena matkoihini ja itkua pidättelin kunnen pääsin ulos rakennuksesta........ Illalla kuitenkin ajattelin kokeilla sopivaa sävyä veteen ja taivaaseen (tarkoituksena siis harmaa ja hieman sumuinen kuten lauantain näkymä oli) ja ryhdyin hommiin. Mieskin sekoitteli omia värejä ja maalasi omaa aiemmin keskeneräiseksi jäänyttä maalausta. Sekoittamani sävy näytti kivalta muttei tekeillä olevaan tauluun sopivalta ja niinpä tein sitten kartongille ihan muuta. Vettä ja taivasta siihenkin kyllä. Yritin soveltaa kurssilla oppimaani, käyttää luovuutta ja muistella vielä jotakin vinkkejä mitä mies oli netistä näyttänyt. Ja tuli kiva työ! Jotakin se vielä kaipaa, vaikkapa lintuja taivaalle, mutta ne näyttivät ihan joltain muulta joten maalasin ne piiloon! :D Itseluottamukseni palasi ja ajattelin vielä ystävälle ja opettajalle näyttää seuraavana päivänä -> kyllä minä jotain osaan.... :) ...No, jätinpä kuitenkin kotiin ;)

Sunnuntai-aamu koitti ja lähdin kolmen värikaistaleen kanssa kurssille. Aloin etsimään sopivaa sävyä ja opin jälleen uuden asian. Nimittäin värin harmaannuttaminen niin että siitä tulee todella tumman harmaata. Harmaannuttamisen idean opin lauantaina, eli vastavärillä saadaan aikaan harmaata. Jos siis haluaa todella tumman harmaata niin ensin sekoitetaan värit ja sitten vasta hieman valkoista. Olin siihen asti tehnyt tummasta vaaleansinisestä ja oranssista sekoitusta ja hyvähän sekin oli, mutta halusin tummaa!!! :)

Taulu meni ihan uusiksi! ...Pohjalta hieman paistoi jossain kohtaa edelliset värit ja sehän sopi ihan hyvin, etenkin kun jätin maan väriä alas pieneksi rantakaistaleeksi. Ensin alkuun taulun sävyt (taivas ja meri) olivat todella synkkiä ja myrskyisiäkin, mutta mitä pitemmälle maalaus eteni, sen rauhallisemmaksi tunnelma kävi. Ideana siis on myrskyn jälkeinen tunnelma kun kaukaa horisontissa alkaa ilma selkenemään, kuitenkin tummia pilviä vielä jonkinverran jäljellä. Olen tyytyväinen. Jotakin vielä taulusta puuttuu ja horisontti pitää suoristaa. En yhtään tiedä mitä laitan, nyt maiseman elementit ovat taivas, meri ja rantakaistale, eli hyvin pelkistetty juttu. Jokunen lintu tietysti voisi olla...mutta ei nekään välttämättä. Paljon työtä ei enää ole jäljellä kuitenkaan. Joten varmaan aloittelen jotakin uutta tänään kun kurssia jäljellä 7 tuntia. Kenties kokeilen nyt jotain puistomaisemaan viittaavaan josta otin kuvia lauantaina myös. Saa nähdä!

Parvekkeella on pienokaisia alkanut pilkistelemään mullan alta. Nopeimpia tapauksia on n. 15 kpl ja lisää tietenkin nostaa päätään lähipäivinä! :) ..Ruusupavut ovat kasvaneet ja pelargonia vahvistuneet. Muissakaan ei ole valittamista, ainoastaan ruohosipuli on hieman hitaanlaista, mutta ei sekään kuolemaa tee :) ...Jotakin ravinnetta varmaan kohta alkavat kaipailemaan..!

Illalla taas maalaamaan! :)