Eräänä iltana kävelimme lumisateessa. Hiutaleet olivat suuria. Kun katsoi ylöspäin, näkyi vain hiutaleiden meri..oli aikas hieno kuvakulma kun hiutaleita leijaili sankasti vasten pimeää taivasta.
Sai olla aikas tarkka ja nopea että sai napattua leijailevan hiutaleen suuhunsa.
Pitäähän hiutaleita ottaa tietenkin kiinni :)

Nytkin kun katsoo hiutaleiden kulkua maata kohti, niin huomaa että osa niistä tulee kauhealla vauhdilla, osa taas hitaammin leijaillen. Osa tulee maahan suoraan alaspäin, osa enemmän vinottain. Puhumattakaan siitä että ne olisivat samanlaisia. Hmm. tähän voisi heittää Paavalin yhden ajatuksen Filippiläiskirjeestä:.. kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä.
Pieni vertaus siis lumihiutaleiden muodossa :)
Sama päämäärä, eri tahtiin, erilaisina, sama tie vaikka oma polku kullakin kohti päämäärää. Nooh, meillä päämäärä on kylläkin päinvastainen kuin hiutaleilla..niillä alaspäin meillä ylöspäin. :)
"paljon on aihetta lapsella kiittää, Jumalan lahjoja kaikille riittää. Jokainen päivä on aamusta varhain, iltahan ehditty, lahjoista parhain."
Jos ihan konkreettisesti ajatellaan niin meillä ei ole kuin tämä päivä ja vielä tarkemmin;tämä hetki.
Sekä tietty se että olemme varmoissa käsissä all the time.
"Päivä vain hetki kerrallansa, siitä lohdutuksen aina saan. mitä päivä tuokin tullessansa. Isä hoitaa lasta armollaan. kädessään hän joka päivä kantaa, tietää kaiken mitä tarvitsen. päivän kuormat, levon hetket antaa. murheen niinkuin ilon seesteisen."
Olen ollut enemmänkin päivä kerrallaan eläjä. Varmaan monestakin syystä.
Eikä se mielestäni aina ole sen osoitus että kaikki on hyvin, siis että olisi vailla huolia tulevasta.
Parhaimmillaan se on sitä että todellakin elää täysillä tätä hetkeä, tätä päivää. Luottavaisella mielellä tulevaisuuteen suhtautuen.
Joskus se voi olla myöskin osoitus siitä että on niin epäluottavainen elämän suhteen että on todellakin pakko elää VAIN tätä päivää.
Ehkä tällä nyt yritän tuoda julki sitä että sen "päivä kerrallaan" ajatuksen takana voi olla hyvin monia variaatoita.
Vaikka kaksi ihmistä sanoisi elävänsä päivän kerrallaan, niin toiselle se voi merkitä positiivista luottamusta Isään, ja voi turvallisin mielin elää päivänsä, miten se sitten meneekään.
Taikka toinen voi olla niin turvaton ja usko huomiseen on pieni ripe vain, että hän todellakin VAIN päivän kerrallaan.
Ja älköön kukaan luulko, että tässä kategorioin ihmisiä huonoihin ja parempiin. Jokainen on yksilö ja jokaisesta Isä tahtoo pitää huolta. Ja kaikenkaikkiaan meitä on kehoitettu elämään päivän kerrallaan.
Oli sitten ajatus omasta tulevaisuudesta positiivinen tai negatiivinen.
Itse en ole ollut aina niitä luottavaisimpia tapauksia ja elämä on ollut sen verran tukalaa että päivä kerrallaan on ollut siinä mielessä lohduttava asia. Silloin kun ahdistaa tms. niin ei sitä jaksa ajatella pitkää aikaa eteenpäin. myöskin voi olla että elämän eväät on ammennettu "ei niin positiivisesta suhtautumisesta"..
voi olla että ympärillä on ollut lähimmäisiä joiden suhtautumismalli elämään ei ole ollut niin positiivinen. Syitä on monia.
Jumala kuitenkin lupaa meille tulevaisuuden ja toivon. Ja tahtoo ammentaa meihin myös luottamusta elämään. Myöskin tämän elämän osalta. Puhumattakaan tulevasta.

"Tämä on se päivä jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä." Ps. 118:24