Vastahan sitä oli syksy ja alkoi kurssi... Nyt alkaa olla 5 kuukautta takanapäin, huomenna viimeinen päivä työharjoittelussa. Sitten vielä ensi viikolla kolme päivää kurssin ryhmäosuutta.

Harjoittelujaksot ovat antaneet tosi paljon. Hurjan hyvä on ollut työyhteisö ja on ollut hienoa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa (vanhukset ja tukiasukkaat). Olen saanut vahvuutta ihmisenä ja työntekijänä ( vaikkakin harjoittelijan roolissa, mut silti ). Sosiaalipuolen työhön on jo tässä ajassa tullut ikäänkuin uusia työvälineitä. Ja kurssin tavoite ( opiskelu/ uusi ammatti/ työelämä ) on myös välillisesti saavutettu. Suunnitelmissa nimittäin lähteä opiskelemaan sosionomiksi, mikäli aikanaan tulen valituksi. Tietenkin kaikista mieluiten löytäisin jotakin sopivaa työtä.... Ja aika vahvalta vaikuttaa myös se mihin haluaisin suuntautua opiskelussa ja sitten työelämässä: päihde- ja mielenterveystyö. Ja enemmän vielä päihdeongelmaisten parissa haluaisin työskennellä. Sehän tässä parin viime kuukauden aikana on ollut pääpainona. Elämä voi yllättää, positiivisesti. Hieno tunne että on löytänyt jotain mitä haluaa tehdä oikein kovasti :) ...Sen lisäksi että olen ollut harjoittelussa tuki-asunnoissa, olen saanut myös tutustua toiseen yksikköön jossa on myös asumispalveluita ( plus päivätoimintaa ). Sekä kävin tutustumassa myös Nousurinteen palvelukeskukseen ja Pitkämäen asumisvalmennusyksikköön. Ja saanut olla mukana yhdessä jos toisessa palaverissa, kokonaiskuva pitkäaikaisasunnottomuudesta Lahdessa on hahmottunut aika kattavasti.

Ensimmäinen harjoittelujakso oli Lahden vanhusten asuntosäätiön palvelutalon vanhusten parissa. Sain paljon kokemusta siitä puolesta myös ( myös muualla kuin pääasiallisessa harjoittelupaikassa ) ja viriketoiminnan ohjaukseen tuli uutta varmuutta.. Kovasti tuli positiivista palautetta vanhuksilta. Ja oli myös kiva päästä käyttämään laulu- ja kitaransoittotaitoja. Yhteislaulu on yksi mieluisista jutuista ikäihmisten parissa.

Kaikenkaikkiaan on ollut todella mieluisat 4 kuukautta. Ja nyt vain kevättä ja uusia juttuja kohti! :) ...mukava myös nähdä taas kurssikavereita!