Sunnuntai kääntynyt iltaan jo jokin aika sitten.... Ruokaväli taas kerran venähti pitkäksi, mut ei vielä sentään ollut huono olo. Joku päivällisen tapainen tuossa syötiin ja kahvia vielä hörpin.

Kivasti, siis suht kivuttomasti, mennyt järjestelyt hautajaisia varten. Kun kokonaisuudessaan ajattelee..

Huomenna tehdään isoimmat ostokset tarjoiluita varten. Mies tekee kai huomenna myös kuumamaitokakun (kaakao) tai viimeistään tiistaina. Täytekakkujen täyttämiset on mulla tiistaina. Tein vaalean kakkupohjan sekä tumman myös, plus yhden ylimääräisen kun ensimmäinen paistui liian kuivaksi..ei kylläkään palanut.. Keskiviikkona aamulla menen seurakunnalle ja siellä onkin loput hommat. Eli täytekakkujen koristelut ja voileipien teko plus kaikkea muuta  Yhdentoista aikaan saan kaverin avuksi joka sitten myös on tarjoilemassa..

Jälleen kerran olen saanut huomata kuinka paljon auttaa kun tekee listoja  ...ajatukset eivät pyörikään niin paljon mielessä kun ne on paperilla. Ja tulee helpommin huomattua puuttuvat tekijät. Suosittelen!! 

Halusin tehdä täytekakkujen päälle jotain erilaista ja Kinuskikissan sivuilta löysin suklaakoristeiden teko-ohjeita. Tein koristeita ensimmäistä kertaa joten siltä ne näyttääkin, etenkään kun ei ollut pientä tyllaa...vain pursotinpussi. Ihme kyllä tekemäni perhonen säilyi muodossaan kun sen tänään otin pakkasesta pois, testimielessä siis. Toinen on kakkua varten odottamassa pakastimessa. Piti tietenkin testata kestävyys etukäteen... Sitten semmoisia yksinkertaisia litteitä kukkia yritin pursottaa..ne tulee suklaarouheen päälle "lepäämään" kakun päälle. Jos jaksan niin kiinnostaisi vielä kokeilla paremmasta suklaasta ja leivinpaperista tehdyllä pursotinpussilla. Jämäkämpää se kuin muovinen pursotinpussi. Jonkinlaisen temperoinnin tein suklaalle, ilman mittaria, ehkä sekin auttoi että perhonen pysyi koossa. Ja vieläpä monta tuntia. Ostin tosiaan tänään uutta suklaata jota ei kuulemma tarvitse temperoida...Brumbergin tumma suklaa.

Kerrompa lyhyesti millaiset kakut teen. 

1. Vaalea kakkupohja, väliin kerma-maustamaton jogurtti seosta ja mansikoita &  mustikoita. Päälle kermaa, sivuille kaakaolla värjättyä kermaa pursotettuna. Päälle suklaarouhetta (maito- ja tummasuklaa) sekä niitä omatekoisia kukkia.

2. Tumma kakkupohja, väliin samaa kerma-jogurttijuttua. Toiseen väliin seoksen lisäksi persikkaa, toiseen omatekoista omenahilloa. Päälle kermaa ja persikoita & viinirypäleitä, keskelle suklaaperhonen 

Joskus olen kostuttanut vaniljamaidolla, ehkäpä tälläkin kertaa. Pitää vain olla täytehommelien kanssa nopea että säilyy hyvä hygienia. 

Toivottavasti kakut onnistuu edes jotenkin  Tai siis päälliset... olenhan kyllä leipuri ammatilta mutta en kondiittori..silloin aikanaan opiskeltiin ensin leipuriksi ja jostain syystä konditoria puoli ei kiinnostanut mua.... Leipurin töitä olen tehnyt yhden kesän verran, että noilla perusteilla ei vielä kakkuja juuri tehdä... Mutta kivaa on tehdä...ja kiinnostaisi alkaa tehdä vähän useamminkin.......pitää keksiä aina jokin kiva tekosyy ja ihmisiä syömään.....