Yksi soitto voi antaa vastauksen ongelmaan joka pyörii mielessä pitemmän aikaa. Missään en ole löytäny tilannetta, siis netissä olevista homejutuista, jossa olisi märkä betoni haissu..niinkuin mun vessassa kun seinä kastuu. Lueskelin sitten asumisterveysliiton sivuja.
Siellä oli numero johon voi soittaa jos on kysyttävää. Ja minä tyttö nappasin puhelimen ja soitin. Vastauksessa jonka sain ei ollu mitään epäröintiä, vaan selvä vastaus: ei saa haista. Tuonikäisiin taloihin monesti ei ole laitettu vesieristeitä, ja jos ei ole remonttia tehty, niin vanhat jututhan siellä on seinässä.
Ja onhan se maalaijärjellä jo ajateltuna niin että jos kaakelin saumauslaasti liukenee sormeen kun se kastuu, niin meneehän sitä kosteutta sinne kaakelien taaksekin.
Olen helpottunut siinä mielessä etten ole kuvitellut asiaa, vaan asiantuntijan mielestä siellä tod.näk on kosteusongelma.
Ja tein kuulemma fiksun ratkaisun muuttaessani pois, koska yleensä niitten selvittäminen on niin hankalaa. Ja nytkin isännöitsijän mukaan siis kylpyhuone on varsin hyvässä kunnossa ottaen huomioon että on alkuperäinen. MUR!
No, se ei ole enää mun huoli. Uudessa asunnossa kylpyhuoneessa on 5 v sitten tehty remontti ja saumalaastit oli kovia niinkuin asiaan kuuluu. Toivon mukaan on muutenkin terve asunto :)