Kolmas päivä peräkkäin kun syön kaurapuuroa. Tiukasta taloudellisesta tilanteesta ei ole kyse, vaan ihan vain siksi että se on todella hyvää. Puolet kevytmaitoa ja puolet vettä. Viime viikolla ruokaremontin yhdessä vaiheessa kokeilimme kaksi päivää Jutan ohjeita, tai Bull ne oli laatinut henkilöille jotka haluavat pudottaa painoaan. Mutta ei sitä pää sitten kestänyt ;) ...varmasti tehokas tapa.. Proteiinipitoinen ja selkeät määrät mitä syödä. Ne siinä viehättivät aluksi. Nyt sitten vain muuten kevyempää elämää... Siitä jäi kuitenkin tuo kaurapuuro mieleen ja kieleen! :) ...Aina olen kaurapuurosta pitänyt, eikä yhtään vähäpätöinen seikka ole se että meillä lapsuudenkodissa ei ollut puuronsyöntipakkoa aamuisin. Puuroa äiti kyllä teki, kaurapuuroa useimmiten ja sitten hurjan hyvää uuniohrapuuroa..kokonaisista ohraryyneistä. Kaurapuurossa oli sellainen erikoisuus että hiutaleet laitettiin kiuhuvaan veteen ( kuten yleensä ) mutta niitä ei sekoitettukaan sen kummemmin. Vasta sitten sekoitus tuli kyseeseen kun hiutaleet olivat jo imeneet veden ja puuro oli valmis. Ja niin se pitääkin tehdä :) ...tulee mukavan tuntuista puuroa jossa hiutaleet erottuvat selvästi. Mikrossa kylläkin useimmiten itse teen mutta siitäkin saa samanoloista kun sekoittaa vasta reilusti alkukypsennyksen jälkeen. :) ..harmi vain että refluksivatsani kylläkin ei niin puurosta piittaisi, mutta nyt ei ole aiheutunut juurikaan harmia...taitaa olla vatsa hieman paremmassa tasapainossa, mikä on tietenkin aina tyytyväisyyden aihe... refluksivaivaiset tietävät kyllä mistä puhun! :)

Ja sitten kauratyyny. Tänään oli erityisen jumissa hartiaseutu heti herätessä...eilen tein kunnolla hartiajumppaa, joskus se tekee väliaikaisesti tilanteen pahemmaksi..Kauratyyny, joka olisi jo uusimisen tarpeessa, on siis useaan otteeseen tänään mikrossa käynyt ja hellinyt hartiaseutuani. Taisi olla toissajoulu kun mieheni kanssa tehtiin molemmat äideillemme kauratyynyt itse.. Voisipa sen siis tehdä itse itselleenkin, niin, milloin? ...Kun on niin paljon mukavaa tehtävää ja koulujutut lisäksi. Pysyttelen nyt käsitöiden saralla isoäidin neliöissä joita opin joulun tienoilla tekemään. Hitaalla tulolla on tyynynpäällinen neliöistä, väreinä tumma turkoosi ja puhtaan valkoinen. Seitsemän veljestä sopii tuohon hyvin. Ja tietenkin tuli markkinoille vaalea turkoosi, aika pian tumman ostamisen jälkeen. No, eihän lankoja ole koskaan liikaa.... Kyllä se joku päivä mukaan kaupasta tarttuu, siis tietenkin kassan kautta ;) ....Robin Hoodissa näkyy olevan ko.langat tarjouksessa.

Kyllä täällä huomaa että muutoksia tapahtuu....tagipilvi oli tänään sellaisen kokoinen ettei mitään rajaa... Isoimmat lauseet oli TOSI ISOJA.

oats-8946_640-normal.jpg